Hej vänner och familj!
Sitter just nu nere vid vattnet här i Cairns, känns precis som att vara i Spanien eller Grekland, så sjukt skönt! Har precis ätit lite middag, det fick bli nudlar.. Orkade inte vara ambitiös! ;) tyvärr sitter jag här själv, Alice ligger hemma och sover för hon har oturligt nog blivit sjuk, igen. Inte jätteroligt för henne eftersom idag var vår första dag på våran dykkurs här som skall pågå i 5 dagar. Eftersom hon inte mår bra fick hon helt enkelt avboka. Så det betyder att hon kommer stanna hemma och försöka bli frisk medan jag fortsätter dykkursen. Synd men det är sådant som händer så nu får vi alla hålla tummarna att hon blir helt frisk innan vi åker vidare nu till helgen! <3
DYKKURSEN! Dag 1 idag, vi satt och hade "lektion" några timmar, gick igenom massor, och sen var det ner i poolen! Skitkul, lite läskigt först och jobbigt med andningen men det kommer! Vi är en grupp på 12 st och har 2 instruktörer alltså 6 pers per instruktör vilket fungerar fint. Idag gjorde vi diverse enkla övningar som att få ut vatten ur cyklopet, lärde oss allt om utrustningen, tryckutjämning, buoyancy(vet inte vad det är på svenska, men det är att man ska vara i ett neutralt flytläge när man är under vattnet) och självklart andning och lite andra viktiga saker. Imorgon är det mer lektioner och mer pool som gäller! Sen på onsdag bär det av ut på barriärrevet wohoooo! Jag längtar såååå mycket, hoppas och ber att jag äntligen får se en haj eller två! Dessutom har de gratis internet på båten så det är ju alltid trevligt! Men jag är alltså mycket nöjd med dykkursen än så länge, ska bli så roligt! 
Igår så var vi äntligen på våran regnskogstur och OJ vad bra det var! Vi hade inte jättehöga förväntningar men blev verkligen positivt överraskade; Australien är så vackert och vi hann se många fina ställen på bara en dag! 
Vi besökte tillexempel Josephine falls där det har bildats en naturlig rutschkana i vattenfallet, hur kul och fint som helst. Vi besökte millaa millaa falls (millaa betyder vatten på aboriginernas språk, millaa millaa = mycket vatten) och lake eacham! Den sistnämnda är en stor vulkankrater som har blivit en sjö, grönt vatten, sköldpaddor, pelikaner! Helt underbart! Så det var verkligen en lyckad dag absolut. Jag önskar att jag kunde lägga upp lite bilder här men det går för tusan inte, jag blir galen och vet inte hur jag skall lösa det.. Ni som har Facebook kan se bilderna där men det är så tråkigt för er andra.. Ska se vad jag kan göra för att lösa det snarast. 
Just nu bor vi på ett nytt hostel som ligger precis vid vattnet här, global backpackers Waterfront tror jag det heter. Men det är Verkligen dassigt hahaha, skitigt och lite snuskigt.. Men det är billigt och vi bor ensamma i ett rum så det är väl skönt, man får mycket mer sömn än på gilligans som vi bodde på innan; det är Cairns största partyställe haha! 
Det duger iallafall, kommer ju inte spendera så mycket tid där jag iallafall, sover där bara i princip! 

Nu ska jag ta en liten kvällspromenad och köpa lite frukost till imorgon! Sen ska jag tillbaka till hostelet och läsa lite tror jag! Helt ok kväll med andra ord.

Hoppas ni har det bra där hemma, hör av mig så snart jag kan! Massa kramar!